19:30

HC Örnen

Referat: Nora HC - HC Örnen

Derbyvinst mot HC Örnen på fredagskvällen blev en bea start på helgen ????
Första perioden präglas av två lag som vill vårda puck, där Örnen vill spela sig in i zon via kanterna för att leta instick/crosspass eller tillbakaspel till back. Nora vill spela med fart genom mittzon. Örnen tar ledningen med ett inspel i slottet där skottet retligt letar sig i mål mellan arm och byxa på Kevin,0-1, tid 3:55.
Nora skapar en hel del offensiva chanser med sitt spel bla 4 st 2 mot 1 där närmast ett mål är en hög puck i den vänstra stolpen av Simon B. I en snabbspelvändning från egen zon kan Kevin komma fri och sätta 1-1, tid 7:28. Nora spelar bra i egen zon och Örnen tvingas ta skott utifrån och kommer aldrig in på mål där Nora spelar rejält. En jämn period.
Resultat första perioden 1-1, skottstatistik 9-14.

Andra perioden liknar i många stycken den första perioden där Örnen åter tar ledningen med 1-2 efter att få skjuta fritt i slottet, tid 25:56. Nora svarar nästan omgående med att göra 2-2 av Anton som sätter pucken snyggt i plockhandskrysset efter bra förarbete av Axel o Kevin, tid 26:50. Nora drabbas av tre utvisningar som man spelar av på ett bra sätt där Örnen tvingas skjuta utifrån och hotar aldrig framför mål, även Nora får ett tillfälle i pp men skapar inget.
Resultat efter andra perioden 2-2, skottstatistik 9-14.

Tredje perioden startar Nora mycket bra och gör 3-2 av Viktor som smäller dit pucken i plockhandskrysset efter att Zander och Dalle har vunnit puck i hörnet och spelat fram Viktor, tid 43:01. Nora har växlat upp och Örnenspelarna hänger inte med och i ett klapp-klappspel som skulle ha gjort Makarov-Krutov-Larinov avundsjuka gör David 4-2 efter passningsspel med Anton A från mittzon, anfallszon och bortspelad målvakt, tid 44:35. Örnen tar timeout i samband med målet för att organisera sig. Nora spelar bra och har fler chanser mot Örnen. Nora drabbas av en utvisning 2+2 som ger Örnen chansen att komma in i matchen. Örnen etablerar pp spel i Noras zon men för långsamt passningsspel samt att Nora spelar mycket bra i boxplay samt ligger rätt i skottlinjen och täcker några skott så spelas 4 minuter av utan större problem för Nora. Örnen pressar högt med flera spelare och vinner puck ut med sargen och lägger in pucken mot mål där den studsar på tre spelare innan den går i mål, 3-4, tid 54:55.
Örnen fortsätter att ligga på hårt men skapar inga farliga situationer och i samband med att man plockar ut målvakt kan Nora vinna puck och på ett säkert sätt från mittzon stänga matchen med 5-3 av Anton, tid 59:31.
Slutresultat Nora HC-HC Örnen 5-3 (1-1,1-1,3-1)
Skottstatistik 28-43 (9-14,9-14,10-15)